Language:
English
Uzun yaşamağın sirri
06 April 2018 8092Uzun ömürə təsir edən faktorlardan biri də düzgün qidalanmaqdır.
Bəzi qidalar var ki, onlardan daha çox istifadə etmək sağlamlıq cəhətdən daha faydalıdır.
Nar ən yaxşı antioksidandır. Qan durulaşdırıcı xüsusiyyəti var. Bu səbəbdən ürək sağlamlığında mühüm rol oynayır.
Evdə hazırlanan qatıq isə xərçəng düşmənidir. Bakteriyaları öldürən xüsusiyyəti var.
Sirkədən də çox istifadə edilməlidir. Qabyuyan maşınınızda isə parladıcı bölməyə sirkə qoyun. Mədə xərçənginin vacib səbəblərində biri də qabyuyan maşınınızda olan parladıcılardır. Çünki tamamilə xərçəng hüceyrələri mövcuddur və mədə ilə reaksiyaya girər.
Maddələr mübadiləsi – hər insanda xərçəng hüceyrələr var. İmmuniteti sağlam olan insanlar çox xəstələnməz. Qalın bağırsağınızda nə qədər təmiz və sağlam bakteriyalar varsa o qədər sağlamlıq azalır.
Zəncəfil hər evdə olmalıdır. Soyuqdəyməyə, arıqlamağa, qripə, həzmə çox müsbət təsir göstərir. Zəncəfil həmçinin balla da qəbul edilə bilər. Bu zaman isə öskürək dərmanını əvəz edə bilən hala gələ bilər. Toz və meyvə formasında da istifadə edilə bilər.
Evdə hazırlanan isti şokolad və ya un məmulatları zamanı daha çox kakaodan istifadə etməyə çalışın. Çünki ən az 70 faizi kakodan ibarət olan şirniyyatlar sizin üçün faydalıdır. Ancaq çox yemək də məsləhət deyil. Çünki kalorisi yüksək olur.
© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır.
HekimTap © 2018 Use info only by referring to the site
Version 2018.06.14.1