Language:
English
Siqaret təsiri yarada kanserogen maddələr
10 July 2018 9603Dünya Səhiyyə Təşkilatı kanserogen tərkibli qidaları açıqlayıblar.
Dünya Səhiyyə Təşkilatının etdiyi açıqlamalara görə, bəzi ət məhsulları kanserogen təsiri yaradır. Bunların başında kolbasa, sosis kimi ət məhsulları gəlir. Hər gün istifadə edildiyik zaman immunitet sistemi təmizlənmək əvəzinə daha da çirkli maddələrlə dolur. Xərçəng riski 100-də 17 faiz artır. Bu səbəbdən bu növ ət məhsullarından uzaq durmalısınız.
Uzaq durulması vacib olan qidalardan biri də trans yağlarıdır. Siçanlar üzərində aparılan təcrübələrə görə, belə yağlar xərçəng xəstəliyi riskini 8-10 qat yüksəldir.
Süni rəngləndiricilər qatılan şirniyyatlardan da uzaq durulması vacibdir. Bu növ şirniyyatlar da qorxulu xəstəliklər riskini qat-qat artırır.
İsti yay günlərində plastik qablarda satılan qidalara üstünlük verməyin. Xüsusilə də açıq havada satılan plastiklər vücuda zəhərli maddələri ötürür. Bununla bədəndə zəhərlənmə gedir və ya qorxulu xəstəlik riski yüksəlir.
© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır.
https://hekimtap.az
HekimTap © 2018 Use info only by referring to the site
Version 2018.06.14.1