Language:
English
Ramazanda immunitetinizi gücləndirəcək qidalar
25 May 2018 7400Maddələr mübadiləsinin sürətli işləməsi orqanizmlər üçün faydalıdır. Ramazan ayında isə xüsusi diqqət yetirilməli, maye içilməsinə diqqətlə yanaşılmalıdır.
Qatıq – Gündə 1-2 stəkan qədər qatıq yeyərək bağırsağınızın fəaliyyətini yaxşılaşdıra bilərsiniz. Həmçinin vücuddan yağları atar. Bu qatığı iftarda 1 stəkan qədər, iftardan sonra isə 1 stəkan qədər istifadə edilməlidir.
Hər gün 1 stəkan qədər kefir yeyərək bakteriyalardan xilas ola bilərsiniz.
Həmçinin kefir arıqlamağınıza kömək edə bilər. Sahurdan öncə istifadə edilən 1 stəkan kefir ilə maddələr mübadiləsinə kömək edə bilərsiniz.
Protein olaraq bilinən yumurtanın verdiyi toxluq hissi sayəsində gün ərzində enerjinizi yüksək tuta bilərsiniz. Həmçinin tərkibindəki lesitin mayesi sayəsində qaraciyərin yenilənməsinə yardım edir.Həmçinin bu sayədə immunitet yenilənir. Bununla yanaşı vücud da yenilənir.
Avokado qarın nahiyyəsindəki yağların ərinməsinə kömək edir. Doymamış yağ asidləri və oleic asidlə zəngin olan qarın bölgəsi yağların ərinməsi baxımından effektlidir.
Kokos yağının tərkibində olan yağ asidləri arıqlamağa kömək edir. Sahurda 1 çay qaşığı qədər istifadə edə bilərsiniz.
1 çay qaşığı zərdəçal, 1ç.q. zəncəfil, 1 şirniyyat qaşığı bal və 3-4 damla limonu qarışdırıb mütəmadi olaraq yesəniz immunitetinizi gücləndirə bilərsiniz.
*QEYD: www.hekimtap.az saytında yerləşdirilən hər hansı dieta reseptləri və ya müalicə üsulları mütləq mütəxəssislə müzakirə edilməlidir. Əks halda, yaranan fəsadlara cavabdehlik daşımırıq.
© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır.
HekimTap © 2018 Use info only by referring to the site
Version 2018.06.14.1