Dil:
Azərbaycanca
Karbonhidratlı pəhrizlər necə edilməlidir?
17 May 2018 7814Karbonhidrat pəhrizi şəkərli yeyəcəklər, makaron və çörəklərdə olan karbonhidratı əhatə edən diyetdir.
Karbonhidrat pəhrizini tətbiq edən zaman yeməli və yeməməyiniz mühüm olan qidaları təqdim edirik:
Bu pəhriz növündə yeyə biləcəyiniz qidalar: Ət, balıq, yumurta, tərəvəz, meyvə, fındıq, toxum, yüksək yağlı süd, qlütensiz taxıllar.
Yeməməli olacağınız qidalar:Şəkər, toxum yağları, trans yağları, az yağlı məhsullar.
Bəs qruplara ayrılan bu başlıqların bir də ətraflı izahını təqdim edək. Bunları yeməməlisiniz:
Şəkər: Spirtsiz içkilər, meyvə suları, şəkər tozu, dondurma və digərləri
Qlüten taxıllar:Buğda, arpaa, çovdar. Çörək və makaronlar.
Trans yağları: hidrohenlənmiş və qismən hidrogen olunan yağlar.
Yüksək Omega 6 tumu və tərəvəz yağları: lobya, qarğıdalı, günəbaxan yağı və s.
Süni dadlandırıcılar.
Pəhriz məhsulları: bir çox süd məhsulları, taxıllar, çubuq krekerlər və s. Meyvə, tərəvəzlər, balıq, yumurtanı isə normal şəkildə yeyə bilərsiniz.
*QEYD: www.hekimtap.az saytında yerləşdirilən hər hansı dieta reseptləri və ya müalicə üsulları mütləq mütəxəssislə müzakirə edilməlidir. Əks halda, yaranan fəsadlara cavabdehlik daşımırıq.
© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır.
HekimTap © 2018 Məlumatların istifadəsinə yalnız aktiv istinada əsasən icazə verilir
Version 2018.06.14.1