Dil:
Azərbaycanca
Şokoladın daha bir faydası
05 Noyabr 2018 11989Əksəriyyətimizin çox sevdiyi şokolad qocalmağı gecikdirir. Şokolad hüceyrə zədələnməsinə qarşı mübarizəyə yardım edən polifenollər daşıyır ki, bu da xərçəng, alzheimer kimi xəstəliklərə səbəb olan stresi aradan qaldırmağa kömək edir.
Erlangen-Nuremberg Universitetində aparılmış tədqiqat nəticəsində məlum oldu ki, şokoladın tərkibindəki çinko hüceyrələrdə artıq bir maddə olaraq əmələ gələn qaza qarşı qoruyur. İnsanın DNA quruluşuna zərər verən bu atıq qaz daxili stress və qocalmağa səbəb olur.
Mütəxəssislər şokoladı çox yeməyin də zərərli olduğunu bildirib. Əgər çox yeyilərsə, ürək çatışmazlığına səbəb ola bilər.
© Materiallardan istifadə edərkən hiperlinklə istinad olunmalıdır.
https://hekimtap.az
HekimTap © 2018 Məlumatların istifadəsinə yalnız aktiv istinada əsasən icazə verilir
Version 2018.06.14.1